vrijdag 14 augustus 2020

Ezelsbruggetjes.

Deel 10.
Ezelsbruggetjes. 

We gaan het in deel 10 onder andere hebben over ezelsbruggetjes. 

Hier nog even een linkje naar deel 9, dan kan je die nog even rustig doorlezen. 

Je jongetje (of meisje) onderbewustzijn.
Zonder beeldvorming is denken moeilijk.
Gebruik voor allerlei begrippen beeldvorming. Dit begrijpen mensen sneller. En het wordt sneller opgenomen door je onderbewustzijn. 

Een beeld voor het onderbewustzijn.
Het begrip onderbewustzijn is in beeld gebracht. Dat beeld is een ezelsbruggetje. Deze zijn noodzakelijk om ingewikkelde dingen eenvoudig inzichtelijk te krijgen. Gebruik daarom zoveel mogelijk ezelsbruggetjes, dat bespaart veel denkkracht en energie.

Het jongetje of meisje onderbewustzijn. 
Gebruik voor het beeld van je onderbewustzijn, dat je steeds in gezelschap bent van een intelligent 6-jarig jongetje.
Probeer je in te denken, dat je dag en nacht vergezeld bent van het slimme jongetje onderbewustzijn. Dat jongetje onderbewustzijn loopt steeds aan je hand met je mee. Als je gaat zitten, zit hij bij je op schoot. Als je gaat slapen, ligt hij naast je onder de dekens.
Hij onthoudt alles wat hij gehoord of gezien heeft.
Hij slaapt nooit en is uiterst beweeglijk. Hij heeft als het ware ogen aan alle kanten.

Zie nu of je dit beeld kan gebruiken.
Stel je dat pientere jongetje van 6 even voor. Stel je voor dat hij aan de hand meeloopt en elk woord wat je zegt verstaat. En dat hij je gedachten kan begrijpen. Je kunt voor hem dus niks geheim houden.

Als je je dit voorstelt en vasthoud, dan kan je allerlei dingen beter inzien.

Belangrijk
Als je gehypnotiseerd wordt, wordt jij niet gehypnotiseerd, maar je jongetje onderbewustzijn. Je jongetje onderbewustzijn vergeet niets.
Als een hypnotiseur tegen zijn patiënt zegt dat hij de volgende dag om 12.00 uur een glas water moet drinken, dan doet hij dat.
En dat doet hij, omdat hij de opdracht heeft gekregen om zijn grote vriend, met wie hij steeds op stap is, een glas water te geven, de volgende dag om 12.00 uur.
Hij weet niet waarom, maar hij weet zeker dat het belangrijk is. Want je jongetje onderbewustzijn krijgt normaal gesproken alleen belangrijke dingen te onthouden.
Tegen een uur of elf trekt hij, figuurlijk, aan het jasje van zijn grote vriend.
En hij zegt: “ Denk eraan dat je om 12.00 uur een glas water moet drinken!”
Jij merkt niets bijzonders behalve dat je even aan dat glas water denkt.
Je jongetje onderbewustzijn is enthousiast en herinnert je steeds vaker aan dat glas water. Na een kwartier, na 10 min, na 5 min, enz..
Tot je uiteindelijk precies om 12.00 uur dat glas water drinkt.
Je jongetje onderbewustzijn zorgt er niet alleen voor dat je het doet, maar ook op de gestelde tijd.

Met je jongetje onderbewustzijn kunnen de wonderen worden verklaard. 
Door dit beeld, wat natuurlijk niet echt is, kunnen allerlei dingen makkelijker worden verklaard. Bijvoorbeeld diegene die bang is voor muizen of spinnen. Hij kan niet zien dat zo`n diertje de kamer binnenkomt, maar zijn jongetje onderbewustzijn wel. Die trekt hem aan zijn jas en zegt: ”Kijk eens achterom, daar heb je weer zo`n diertje waar je bang van bent.”
Of als je de volgende dag op een bepaald tijdstip wakker moet worden.
Jij slaapt maar je jongetje onderbewustzijn slaapt nooit! Hij heeft een beter tijdgevoel dan volwassenen die geleerd hebben op de klok te vertrouwen.
Om 5 uur maakt hij je enthousiast wakker, omdat jij dat tegen hem gezegd hebt.

Je onderbewustzijn beïnvloeden.
  1. De enkele wens gepaard met enthousiasme,
  2. Het beeld of de levendige illustratie van het idee,
  3. De herhaling of het ritme.
Door bovenstaande 3 dingen kan je je jongetje onderbewustzijn beïnvloeden.
Als een vader tegen zijn 6-jarige zoontje zou zeggen hoe fantastisch het zou zijn om een fiets te hebben, dan zou zijn 6-jarige zoontje daar enthousiast over worden. Hij zal naar elke fiets, die hij tegenkomt, kijken. Hij zou er zelfs over dromen. Als papa nu zou zeggen dat, als hij de hele week om 08.00 uur goed gewassen en netjes gekleed aan de ontbijttafel moet verschijnen. En dat als hij dat doet, dat papa dan een fiets voor hem koopt, dan zou zijn 6-jarig zoontje dat enthousiast doen!
Als papa nu zou zeggen dat je je best moet doen op school, zodat je later een goede baan zou krijgen, dan zou het 6-jarige zoontje daar niet enthousiast voor worden. Dat duurt te lang en dus heeft hij daar geen beelden bij.

De goede daad moet worden beloond.
Denk eens terug aan toen je 6 jaar was. Toen vond je het nodig dat elke goede daad werd beloond. Maar als een familielid zei, in september, dat je lief moest zijn, zodat je mooie cadeaus krijgt van Sinterklaas, dan liep je daar niet warm voor. Als ze dat zeiden op 1 december, dan wel!!
De beloning was dichterbij gekomen. Hij zou de beloning binnen een week krijgen. Zijn gedachten gaan niet veel verder. Voor iets over een maand of langer kan hij niet enthousiast worden.

Wat heb je hieraan?
Als je een enkele grote wens hoopt te verwezenlijken, kan je die het beste in stukjes hakken van een week. Spiegel nu je jongetje onderbewustzijn een beloning voor aan het einde van de week, als je je doel hebt bereikt.
Zijn er moeilijke taken die je wilt volbrengen, hak ze dan in nog kleinere stukjes.

Een moeilijke taak volbrengen.
Een voorbeeld:
Je wilt van Amsterdam naar Arnhem fietsen en terug. Dat is ongeveer 200 km en zal zeker niet makkelijk zijn. Maar als je een beetje getraind hebt, dan is het wel mogelijk. 

Wat kan je doen?
Praat met je onderbewustzijn. Zeg tegen hem, dat als je die tocht er goed vanaf brengt, dat je dan dat boek gaat kopen welke hij zo graag wil hebben. Je jongetje onderbewustzijn zal dat fijn vinden en hij wil die fietstocht tot een succes maken. Hij zal ook aanvoelen dat dat niet makkelijk zal worden en hij zal je aansporen om te gaan trainen. Hij weet dat je daardoor minder zadel- en spierpijn zult hebben. Dat ga je dan misschien al een paar weken van te voren doen.
Vervolgens pak je de kaart erbij en ga je de route vastleggen en hoe hard je gaat fietsen. Je zet op de kaart een paar punten uit waar je gaat pauzeren. 
Je maakt een plan van waar naar waar je gaat fietsen en hoe lang je gaat pauzeren. Je hakt de grote fietstocht in kleinere stukken. Je spreekt met jezelf af dat als je de kleinere stukken binnen de tijd fietst, dat je dan iets lekkers mag eten en/of drinken.

Je grote plan dus in stukjes hakken en na elk stukje jezelf een beloning geven. Hierdoor houd je je onderbewustzijn enthousiast en is de kans van slagen tientallen of honderden malen groter.

Het beeld en de levendige illustratie.
Een klein jongetje kan alleen enthousiast worden voor de dingen, die op zijn verbeelding werken. Dingen die hij ziet dus.
Geef hem een levendige illustratie van iets dat hij wil.

Als je wilt dat dat jongetje zijn melk opdrinkt en je hebt hem enthousiast gemaakt om sterk te worden, dan kan je zeggen dat hij groot en sterk wordt als hij zijn melk opdrinkt. 
Dat is iets wat hij wil en op die manier gaan zijn wensen gelijk met die van jou.
Voor bovenstaande heb je dus een levendig beeld nodig van een grote sterke jongen.
Dit verklaart ook meteen waarom het geen zin heeft om tegen je jongetje onderbewustzijn te zeggen dat je 10000 euro wilt hebben. Maar je kan hem wel enthousiast maken voor datgene wat je daarvan kan kopen! Iets wat jullie graag willen hebben.

Wordt enthousiast
Kweek enthousiasme voor 1 enkele wens en je onderbewustzijn zal dat ook worden en je op alle mogelijke manieren helpen om deze enkele wens te verwezenlijken.

Hoe je jongetje onderbewustzijn je helpt.
Hij is je beste vriend. Hij doet niets liever dan jou vooruithelpen. Hij ziet het liefst dat jij grote successen boekt. Waarom? Omdat hij grote bewondering voor je heeft. 

Een 6-jarig jongetje heeft altijd grote bewondering voor zijn vader. Waarom? Omdat die vader zoveel meer kan dan hij. En altijd goed voor hem is en hem graag verwent.
Hij zoekt dus altijd de zonzijde op van zijn vader en probeert de donkere kanten zoveel mogelijk voorbij te zien.

Als je je jongetje onderbewustzijn dus enthousiast hebt gemaakt voor de enkele wens, dan gaat hij je daarmee helpen.
Hij onthoud alles wat je zegt, elk detail van je wens.
Hij slaapt nooit en is altijd bezig om jou te helpen je wens te verwezenlijken.
Terwijl je bijvoorbeeld ergens loopt, ziet je jongetje onderbewustzijn iets waardoor je dichter bij je wens zou kunnen komen. Hij maakt je daarop attent. Jij vindt het dan toevallig dat je oog daarop valt.
Of terwijl je loopt denk je laat ik eens een andere weg nemen en daar zie je dan iets wat je dichterbij je wens brengt.
Dit zijn de wonderbaarlijke dingen waartoe je onderbewustzijn in staat is. Het gaat vanzelf, het kost je geen energie.

Maak je jongetje onderbewustzijn dus enthousiast voor jezelf! Hij gaat dan voor je op zoek, terwijl jij het gewone werk doet.

Herhaling of ritme.
Hoe vaker je iets herhaald, hoe meer indruk het maakt op je onderbewustzijn. 

Helemaal als je elke keer met enthousiasme erover praat. 

Haal de voordelen aan over het onderwerp.
Geef deze herhaling een ritme. Dus dagelijks op vaste tijden.
Herhaal met gelijke tussenpozen. Dat maakt een diepere indruk op je onderbewustzijn.

Ritme is iets onweerstaanbaars!!!
Ritme heeft een geweldige invloed op ieder mens.
Als een fanfarekorps in de pas loopt, begeleid door muziek, dan is iedereen geneigd in hetzelfde ritme mee te lopen. Het is dan zelfs moeilijk om uit de pas te lopen!!
Herhaal dus in een ritme.

Kweek zelfvertrouwen in je succes.
Pas de kracht van herhaling op praktische wijze toe.
De zakenman plaatst elke maand of week een advertentie.
Als je contact met iemand wilt houden, contact hem dan ritmisch en regelmatig. Bijv. elke 14 dagen op zondag om 12.00 uur.

Daarom is het van zoveel belang, dat je dagelijks op psychologische momenten met je onderbewustzijn gaat praten. Praat eenvoudige taal.
Gebruik levendige beelden. Denk eraan dat de enkele wens veel meer de aandacht trekt dan een reeks uiteenlopende wensen, die niet tegelijkertijd kunnen worden verwezenlijkt.
Kleine kinderen leren dingen doordat zij herhaaldelijk horen hoe het is of moet.

“Ik ben voor succes geboren.”

En hier alvast een link naar deel 11.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten